علائم دیسک کمر

 درد هایی که در ناحیه پایین کمر ناشی می شوند معمولا نشان از دیسک کمر می باشند. علائم دیسک کمر با درد و ضعف حتی بی حسی در کمر و پا همراه می باشند. اگر بیماری در مرحله شدید خود باشد این علائم می تواند عملکرد عادی عضلات را نیز مختل کند. سوزش، گزگز در ناحیه کمر و پا نیز در برخی از افراد نشان دهنده این بیماری می باشد. اگر هنگام نشستن، خم شدن یا بلند کردن اجسام احساس درد می کردید و یا درد در این زمان ها شدید تر بود احتمالا به دیسک کمر دچار شده اید. در این مطلب از دکتر فرزام پور متخصص طب فیزیکی در کرج به موضوع علائم دیسک کمر می پردازیم.

 

 

شایع ترین علائم دیسک کمر چیست؟

به طور کلی علائم دیسک کمر با توجه به محل پارگی آن متفاوت می شود. اولین و شایع ترین آن کمر درد می باشد. تقریبا اکثر افرادی که درگیر دیسک هستند از درد کمر رنج می برند. این درد ممکن است در برخی از افراد به شکل درد سیاتیک نمایان شود. کمر درد می تواند از داخل باسن و پشت ران و ساق نیز خود را نمایان کند. این درد نشانه بعدی دیسک کمر است.

یکی دیگر از علائمی که دیسک کمر به همراه دارد، گزگز شدن عضلات و خواب رفتگی آن هاست. معمولا زمانی که دیسک های L4-L5 پاره می شوند. انگشت بزرگ و شست پا گز گز می کند. برای بیمارانی که دیسک های L5-S1 پاره شده باشد انگشت کوچک پا درگیر این مشکل می شود.

همانطور که اشاره کردیم ضعف در اندام ها نیز از جمله نشانه های دیسک می باشد. ممکن است در برخی از بیماران این علائم به شکل مشکلاتی در راه رفتن برایشان ایجاد شود. برخی نمی توانند به راحتی روی پاشنه پا بایستند و راه بروند. برای برخی ممکن است کاملا قسمت پایین پا از کار بیافتد. و برخی نیز نمی توانند روی پنجه پا راه بروند. همچنین ممکن است بیمار کنترل ادرار و مدفوع خود را در سنین بالاتر نیز از دست بدهد. این علائم چندان شایع نیستند.

جهت دریافت مشاوره تخصصی و درمان دیسک کمر اطلاعات خود را در فرم زیرا وارد نمایید.

این صفحه حاوی یک فرم است، شما می توانید آن را ببینید اینجا

علائم دیسک کمر در پاها

معمولا علائم دیسک کمر که از پا شروع می شوند از عصب سیاتیک نشات می گیرند. گز گز شدن، خواب رفتگی، ضعف در راه رفتن و ضعف در کف پا از نشانه هایی است که عصب سیاتیک در این بیماری درگیر شده است. رگ عصبی سیاتیک از لگن شروع شده و مانند طناب از پشت ران عبور می کند و از زانو و پشت ساق به دو شاخه تقسیم شده، تا انتهای پا ادامه پیدا می کند.

بسته به اینکه کدام دیسک در این بیماری درگیر شده است، علائم آن نیز متغییر می شود. به عنوان مثال

  1. بیمارانی که دیسک های بین مهره دوم و سوم پاره شده و یا درگیر شده است. درد در جلوی ران و زانو ایجاد می شود.
  2. دیسک بین مهره های سوم و چهارم درد را از جلوی ران و زانو تا جلوی ساق نیز منتقل می کند.
  3. دیسک بین مهره های چهارم و پنجم، درد را به پشت و کنار ران منتقل کرده و در نهایت از پشت ساق پا تا انگشت شست انتقال می دهد.
  4. دیسک بین مهره پنجم و لگن، علاوه بر درد در پشت ران و پشت ساق، انگشت کوچک پا را نیز درگیر می کند.

علائم دیسک کمر خفیف چیست؟

دیسک کمر خفیف شامل علائم زیر هستند.

کمر درد اولین نشانه این بیماری است: درد در پایین کمر ایجاد شده و معمولا به سمت پهلو و پا منتقل می شود. زمانی که درد شدید تر شود. از عصب سیاتیک و پا نیز عبور می کند.

متورم شدن کمر : احساس تورم و ورم کمر نیز ممکن است برای برخی از بیماران ایجاد شود. علت آن التهاب در محل دیسک و فشاری است که بر عصب ها وارد شده می باشد.

ضعف در عضلات: یکی از علائم دیسک کمر که بسیار شایع است احساس ضعف عضلانی می باشد. معمولا دیسک هایی که بر عصب ها فشار وارد می کنند عضلات پا، پهلو و کمر را درگیر می کند که در نتیجه باعث ایجاد ضعف در این نواحی می شود.

سختی در تحرک راحت: در برخی از شرایط بیمار ممکن است در تحرک احساس کندی کند. در این زمان دیسک در ناحیه کمر درد را ایجاد می کند و در نهایت باعث کندی می شود.

کندی فعالیت روزمره: دیسک کمر فعالیت های روزمره را با درد همراه می کند. سختی و کندی در خم شدن، نشستن و بلند شدن حتی حمل اشیاء نیز از جمله علائم این بیماری می باشد.

موارد اشاره شده یکی از نشانه های دیسک خفیف می باشند. و نمی توان به عنوان تشخیص نهایی نتیجه گیری کرد. بهتر است در صورت مواجه با این علائم برای اطمینان بهتر به متخصص طب فیزیکی در کرج مراجعه کنید.

علائم دیسک کمر خطرناک

اگر به نشانه ها و علائم زیر دچار شدید هر چه سریعتر به پزشک مراجعه کنید و درمان دیسک کمر را آغاز کنید چرا که نشان از پیشرفت دیسک کمر می دهد و خطرات جدی را به همراه دارد:

اگر احساس ضعف شدید در عضلات داشتید.

احساس ضعف در عضلات بدن از جمله پهلو، کمر، و پا ها نشان دهنده فشار شدید عصبی از دیسک می باشد. در این حالت دیسک پیشرفت تهاجمی داشته است.

اگر بیمار دچار کاهش حس شدید شده است.

ممکن است در برخی از بیماران علائم دیسک کمر در مرحله خطرناک خود به شکل، کاهش حس و حساسیت به شکل قابل توجهی ایجاد شود. در هنگام مشاهده بی حسی در کمر و پا هر چه سریعتر پزشک مراجعه  کنید.

اگر بیمار در کنترل ادرار و دفع دچار مشکلات شده.

بیمارانی که در روده و مثانه خود دچار مشکل شده اند ممکن است دیسک کمر آن ها در مرحله خطرناک خود باشد. تحرک شدید روده و سرعت جریان ادرار از نشانه های فشار دیسک بر عصب ها مثانه و روده می باشد.

اگر علائم درد سریع رشد کرده است.

در برخی از مواقع ممکن است درد در کمر و پا به شکل سریعی رشد کند و تا بی حسی، گزگز شدن، گرفتگی و خنثی شدن عضلات برسد. در این هنگام مراجعه به بهترین متخصص طب فیزیکی به شما کمک می کند.