لیزر درمانی دیسک کمر یکی از راه هایی پیشرفته برای کاهش درد ها و درمان دیسک های کمر است. متخصصان طب فیزیکی در کرج لیزر درمانی را به روز ترین درمان برای رهایی از درد های دیسک می دانند. بیمارانی که به درد های دیسک مانند دیسک کمر مبتلا هستند می توانند با استفاده از عمل لیزر دیسک کمر، درد خود را درمان کنند. در این مقاله از دکتر فرزام پور به سوالات شما در رابطه با لیزر درمانی دیسک کمر می پردازیم.
لیزر دیسک کمر چیست؟
بیماران مبتلا به دیسک کمر درد شدید را در ناحیه های فتق دیسک احساس می کنند. پیش از لیزر درمان تنها با جراحی امکان پذیر بود. اما امروزه لیزر درمانی دیسک کمر تسکین درد را سریع تر کرده و عوارض جراحی را کاهش داده است. لیزر PLDD روشی است برای درمان کمر درد و گردن دردی که ناشی از دیسک ها می باشد. این روش بسیار کم تهاجمی بوده و عمل لیزر به شکل سرپایی و تنها با استفاده از بیحسی های موضعی صورت می گیرد.
کاهش درد هایی که از ستون فقرات به علت خارج شدن دیسک کمر از محل خود بوجود می آید را می تواند با عمل لیزر دیسک کمر برطرف کرد. با استفاده از سوزن نازک به داخل دیسک بیرون زده شده هسته دیسک تبخیر می شود. این سوزن با اشعه ایکس وارد کمر می شود و فشار ناشی از ریشه عصبی را کاهش می دهد.
یکی از مزیت های این روش درمانی تسکین درد بعد از عمل است.
مراقبت های بعد از عمل لیزر دیسک کمر
به طور کلی بعد از لیزر درمانی دیسک کمر افراد توانایی حرکت بالایی به نسبت جراحی دیسک کمر خواهند داشت. اما میزان حرکت و زمان آن را بهترین متخصص طب فیزیکی در کرج به شما خواهد داد. در ادامه به برخی از این مراقبت ها خواهیم پرداخت.
- تا سه هفته باید کمربند طبی را در محلی که عمل لیزر انجام شده است ببندید. در طی این زمان خم کردن، چرخیدن و بلند کردن اجسام ممنوع است.
- انجام فیزیوتراپی با لیزر برای دیسک کمر باید به مدت حداقل دو هفته انجام شود. فیزیوتراپی بعد از عمل لیزر به بهبود بیشتر روند درمانی بسیار کمک می کند.
- از انجام فعالیت های سنگین پرهیز کنید. بهتر است تا یک ماه و نیم را به استراحت بپردازید.
- ورزش و رانندگی تا دو ماه بعد از عمل لیزر دیسک کمر منع شده است.
- رعایت رژیم غذایی، استراحت کافی، مراقبت از ناحیه درمان شده از جمله مراقبت هایی است که به شما کمک می کند تا روند بهبودی را سریعتر پشت سر بگذارید.
مزایای انجام روش لیزر درمانی دیسک کمر
اولین و برترین مزیتی که این روش نسبت به دیگر روش ها برای درمان فتق دیسک کمر دارد. کم تهاجمی بودن آن است. بیمار تنها بعد از تزریق بیحسی و عمل لیزر متوجه کاهش بسیاری از درد های خویش می شود.
بعد از درمان افراد می توانند بلافاصله به خانه برگشته و نیازمند مراقبت های ویژه پس از جراحی و عوارض بیهوشی نخواهند بود. همچنین بعد از استراحت کافی بیماران می توانند کمتر از یک هفته به کار بازگردند.
از آن جا که برشی در طی عمل لیزری ایجاد نمی شود فرایند ترمیم و بهبود بعد از عمل نیز بسیار کم می باشد.
این روش برای بسیاری از افرادی که توانایی انجام جراحی دیسک کمر را ندارند مناسب است. ممکن است برخی از بیماران به دارو های بیهوشی حساسیت داشته باشند و یا به علت سن بالا عمل دیسک برایشان بسیار خطرناک باشد. بهترین روش برای این بیماران درمان لیزری دیسک کمر است.
جهت دریافت مشاوره و رزرو نوبت لیزر درمانی اطلاعات خود را در فرم زیر پر کنید.
لیزر دیسک کمر برای چه افرادی مناسب نیست؟
طبیعتا نمی توان هر روش درمانی را برای تمامی افراد مناسب دانست. لیزر درمانی نیز از این قاعده مستثنی نیست. افرادی که مبتلا به تنگی کانال نخاعی هستند و یا سابقه جراحی در فتق دیسک را داشته اند برای لیزر درمانی دیسک کمر مناسب نیستند. همچنین اگر بیمار مشکلات فاست یا مفاصل بین ستون فقرات داشته باشد، به شکل مادرزادی مهره های کمرش روی هم لیز خورده باشد(دفورمیتی و بد شکلی ستون فقرات)، بانوان باردار و بیمارانی که مشکلات طناب نخاعی دارند بهتر است این روش درمانی را انجام ندهند.
لیزر درمانی دیسک کمر چه مشکلاتی را درمان می کند؟
- اگر فرد درد شدیدی در پا، گردن، کمر و حتی بازو دارند می توانند درد خود را با لیزر درمان کنند.
- زمانی که درمان با فیزیوتراپی کافی نبوده، دارو و استراحت دیگر درد ها را تسکین نمی دهد؛ بهتر است دیسک ها را با لیزر درمان کنند.
- بیمارانی که سندرم درد دیسکوژنیک، سندرم مفصل ساکروایلیاک، فاست مزمن دارند نیز می توانند درد های خود را با این روش درمان کنند.
روند بهبودی پس از لیزر دیسک
به طور کلی بهبودی بعد از درمان لیزری دیسک کمر برای افراد متفاوت است. اما با این که درمان سرپایی بوده دوره نقاهت آن نیز کم می باشد.