از بلند ترین تاندون های موجود در بدن تاندون آشیل می باشد. اما این تاندون کجاست ؟ تاندون آشیل از استخوان پاشنه تا عضله ساق پا امتداد دارد ، فرد می تواند این بافت نواری شکل را در پشت قوزک و بالای پاشنه لمس نماید. برای اطلاعات بیشتر در این رابطه با ادامه این مقاله از دکتر امیر فرزام پور ، بهترین متخصص طبی فیزیکی در کرج همراه باشید.

 

تاندون آشیل - دکتر فرزام پور

 

 آسیب دیدگی تاندون آشیل

از آسیب دیدگی های بسیار شایع ، آسیب دیدگی تاندون آشیل است. از علت های شایع درد ساق و پشت پاشنه پا می توان به کشیدگی تاندون آشيل یا اسپاسم عضله دو قلوی ساق پا اشاره نمود که می تواند در اثر داشتن فعالیت های ورزشی ، پوشیدن کفش نامناسب و کوتاهی عضله دو قلو یا کوتاهی تاندون اتفاق بیافتد.

علائم آسیب دیدگی تاندون آشیل

  • احساس درد در امتداد پشت پا و بالای پاشنه
  • حساسیت نسبت به لمس
  •  تورم
  • خشکی و سفتی پشت پا
  • مشکل در خم کردن و چرخاندن پا
  • شنیدن صدای تلق یا صدای پارگی در زمان وقوع حادثه

گاهی فرد دچار درد بسیار شدید و ناگهانی همراه با تورم و خون مردگی در قسمت پشت مچ پا می شود که اغلب به دنبال حرکات انفجاری در ورزش ( دو و حرکات پرشی و جهشی ) اتفاق می افتد. در این مورد تشخیص اول پارگی کامل تاندون آشيل است که درمان پارگی تاندون آشيل در کرج ، با جراحی صورت می گیرد.

 

تاندون آشیل - دکتر امیر فرزام پور

 

درمان آسیب دیدگی تاندون آشیل

چنانچه التهاب و آسیب دیدگی تاندون آشيل و اسپاسم عضله خفیف باشد می توان اقدامات زیر را انجام داد. با استراحت دادن ، بی حرکت کردن با ارتوزهای مناسب ، استفاده از مدالیته های سرمایی، استفاده از داروهای ضد التهاب و بعد از چند روز انجام حرکات کششی خفیف وبعد از اینکه بیمار بهبودی کامل یافت ورزشهای کششی و تقویتی، پوشیدن کفش مناسب و تغییر دادن فعالیت های فیزیکی – ورزشی ضروری می باشد. لیزر درمانی ، ازن تراپی ، پی آر پی می تواند در درمان این بیماری موثر باشد.

پیشگیری از آسیب دیدگی تاندون آشیل

  • از دویدن در مکان های سربالا خودداری نمایید.
  • از کفش های مناسب و راحت استفاده کنید.
  • داشتن فعالیت فیزیکی آرام و به تدریج افزایش یابد.
  • در صورت احساس درد و گرفتگی در ناحیه پشت ساق پا یا پاشنه پا فعالیت خود را متوقف کنید.

تشخیص پارگی تاندون پشت ساق پا

برای تشخیص و پیدا کردن مناسب ترین راه درمان پزشک منتخب شما در زمان معاینه ساق پای آسیب دیده پای شما را از نظر تورم و حساسیت دردناک در برابر لمس بررسی و مورد ارزیابی قرار می دهد. در صورتی که پارگی کامل تاندون رخ دهد ، پزشک می تواند در زمان معاینه و لمس کردن ساق پا فاصله ی خالی را در مسیر تاندون لمس کند. ممکن است پزشک از شما بخواهد که بر روی یک صندلی بنشینید و پای خود را آویزان کنید یا بر روی شکم روی تخت معاینه بخوابید و پای خود را از آن آویزان کنید. پس از اینکه شما در حالات ذکر شده قرار گرفتید ، عضلات پشت ساق پای شما را فشار دهد تا ببیند که آیا پنجه های پای شما به صورت طبیعی و خودکار به سمت پایین خم می شوند یا خیر. در صورتی که پنجه های پای شما به صورت طبیعی و بدون دخالت شما به سمت پایین خم نشوند ، احتمال پاره شدن تاندون ها وجود دارد. اگر در مورد وسعت آسیب تاندون آشیل شکی وجود داشته باشد ، بهترین دکتر بیماری ها عضلانی و اسکلتی در کرج ، برای اطمینان حاصل کردن از شما درخواست انجام سونوگرافی یا ام آی آر را می کند.

علت پارگی تاندون آشیل

همانطور که می دانید تاندون پشت ساق پا به شما کمک می کند تا راحت تر راه بروید یا پای خود را به هر سمتی که دلتان می خواهد بچرخانید. در واقع هر حرکتی که با پای خود انجام می دهید و فشاری به آن اعمال می کنید به دلیل وجود این تاندون ها می باشد. پارگی های تاندون پشت ساق پا در بیشتر موارد به دلیل وارد شدن فشار ناگهانی به پا به وجود می آید. اما به طور کل مواردی که می تواند منجر به کشیدن یا پارگی تاندون آشیل شود عبارتند از:

  • افزایش شدت و زمان انجام فعالیت های ورزشی به خصوص ورزش های که در آن ها حرکاتی مانند پریدن وجود دارد.
  • زمانی که فرد از بلندی می پرد یا می افتد.
  • هنگامی که بر روی سطح ناهموار به خصوص سطوح شیب دار حرکت می کنید.
ثبت نام
اطلاع از
guest
0 دیدگاه ها
بازخورد درون خطی
دیدن همه سوالات
Call Now Button
Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Instagram